FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u intervjuu Srni da je namjera Srpske da do kraja godine pokrene investicioni ciklus vrijedan nekoliko milijardi maraka.

“Namjera nam je da kroz javne investicije u svim sektorima od energetike, elektroprenosa, auto-puteva, aerodoroma u Trebinju i mnogih drugih investicija koje treba da dođu, idemo u pravcu snažnog razvoja Srpske”, naglasio je Višković.
 
On je naveo da će se u narednom periodu intenzivno raditi na realizaciji niza kapitalnih projekata od auto-puteva, hidrocentrala, aerodroma u Trebinju, banjskih lječilišta...
 
“Vlada kroz javne investicije u suštini želi da poveća i svoj BDP, da podigne ekonomsku snagu na veći nivo, jer su javne investicije motor i pokretačka snaga drugih stvari koje se vezuju za javne investicije, a to je zapošljavanje više ljudi, povećana potrošnja i prodaja robe... Sve to uticaće i na bolju ekonomsku sliku Republike Srpske”, pojasnio je Višković.
 
On je naglasio da su prednosti javnih investicija činjenice da će domaći privredni subjekti imati više posla i više zaposlenih, a sa druge strane kroz "upumpavanje" tih sredstava u novčane tokove u Republici Srpskoj povećava se javna potrošnja, rast investicija i povrat direktnih i indirektnih poreza, zbog čega će budžet imati značajne benefite.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )