FOTO: novosti.rs

Saslušanjem vještaka medicinske struke je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji se tereti za ubistvo Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine.

Doktor Đorđe Alimpijević, sudski vještak medicinske struke, pojasnio je svoj nalaz i mišljenje koje je dostavio sudu:

- Stojim iza svog nalaza u potpunosti, ali ima samo jedna stavka u izvještaju koju želim da pojasnim - rekao je vještak. - Naime, u izvještaju stoji da je žrtva osam puta ubodena u trup i vrat. Ispravio bih se, nije bilo uboda u vrat.

On je, takođe, objasnio i da nije moguće bilo utvrditi da li su nanijete povrede bile u stanju visokog intenziteta, ali je sigurno, kako kaže vještak, da su sve one nanijete u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

Zamjenik javnog tužioca je na suđenju odlučio da, posle svih saslušanih svjedoka i sudskih vještaka, ipak izmijeni optužnicu protiv Abdulova, koji se teretio za teško ubistvo. Optužnica je sada izmijenjena, ali samo u dijelu koji se tiče Jovanicine uračunljivosti, kada je počinio zločin.

Naime, kako je sada utvrđeno, Abdulov je ubio svog dječka u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a za povrede koje su nađene na njemu nakon zločina - na butinama i koljenu, vještaci sumnjaju da su nastale od mehaničkog oružja ili - udarca šakom, što potkrepljuje Jovaničinu odbranu da se "samo branio".

Ubistvo se dogodilo 7. jula 2018. u stanu u Zemunu, u kojem je Radović živio kao podstanar. On je uboden nožem, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici. Dan kasnije, zbog ovog ubistva uhapšen je Goran Abdulov, koji je, po sopstvenom priznanju, bio u emotivnoj vezi sa studentom iz BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )