FOTO: null

Na području grada Bijeljina u prošloj godini prijavljene su 293, a odjavljene 222 zanatsko-preduzetničke radnje, čime je nastavljen trend većeg broja prijavljenih nego odjavljenih radnji, saopštilo je zanatsko-preduzetničko udruženje "Preduzetnik" iz ovog

"Posebno raduje podatak da je u strukturi djelatnosti ova razlika najviše izražena u zanatstvu, gdje je prijavljeno 77, a odjavljene su 43 radnje", navodi se u saopštenju. 

U Udruženju "Preduzetnik" vjeruju da su ovi podaci rezultat defiskalizacije koja je u toku u zanatskim djelatnostima. 

"Ovo je konkretan i nepobitan dokaz naše permanentne i argumentovane tvrdnje da su preduzetništvu potrebne olakšice i podsticaji kojih još nema u potrebnom obimu", navode u "Preduzetniku". 

U Udruženju očekuju da će u ovoj godini sve nadležne institucije uvidjeti potrebu i nastaviti proces uvođenja olakšica i rasterećenja privrede radi stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta. 

U "Preduzetniku" očekuju da će povećanje broja prijavljenih u odnosu na odjavljene radnje i u narednom periodu biti trend koji će iz godine u godinu biti sve izraženiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )