FOTO: null

Vlada Republike Srpske povećala je na milion maraka budžet za projekat "Socijalizacija djece" koji provodi Fond za dječiju zaštitu i obezbijedila da za više djece ove godine bude omogućeno besplatno ljetovanje na Jadranskom moru.

"Vlada je prepoznala potrebu povećanja budžeta u smislu većeg obuhvata djece, jer je uvijek interesovanje korisnika za 20 odsto veće od mogućih kapaciteta projekta", izjavila je novinarima vođa projekta Jovanka Vuković. 

Prema njenim riječima, prošle godine je budžet za projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" bio 950.000 KM. 

Na ljetovanje u crnogorskom odmaralištu Kumbor ove godine će ići 1.900 djece iz osjetljivih kategorija, kao i iz poplavljenih područja, u smjenama koje traju od 20. maja do 19. septembra. 

U sjedištu Fonda u Bijeljini danas su održane sjednice regionalnih komisija za Bijeljinu i Doboj na kojima se određuju prioriteti po osnovu dospjelih prijava za učešće u projektu. 

Sutra će zasjedati komisija za sarajevsko-zvorničku regiju, dan kasnije za regiju Hercegovine, a naredne sedmice biće održani sastanci za regije Prijedora i Banjaluke. 

Zamjenik direktora Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da se projekat "Socijalizacija djece" provodi od 2002. godine, uz podršku predsjednika Republike, Vlade i resornog ministarstva. 

Ćorić je istakao da je za prethodnih 13 godina na ovaj način omogućeno ljetovanje za više od 18.000 djece iz socijalno osjetljivih kategorija iz svih opština i gradova Republike Srpske. 

Službenica iz Centra za socijalni rad Bijeljina Mila Stojanović rekla je novinarima da se za projekat ove godine u Centru prijavilo 113 djece. 

Prema njenim riječima, Gradska boračka organizacija kandidovala je 26 djece, četvoro djece prijavljeno je iz Udruženja amputiraca, osmoro djece kandidovalo je Udruženja za promociju obrazovanja Roma "Otaharin". 

Udruženje za djecu sa posebnim potrebama prijavilo je 22 djece, a podneseno je i 50 zahtjeva djece iz poplavljenih područja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )