FOTO: Glas Srpske

Viškovi municije i minsko-eksplozivnih sredstava biće uništeni do 2020. godine, najavio je danas u Sarajevu zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, nakon sjednice Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva. Najavljen je i završetak laboratorije u vojnom objektu “Tron” u Doboju za ispitivanje stabilnosti eksploziva zastarjele municije.

Prošle godine uništena je 1.691 tona nestabilne municije, trenutno je u skladištima OS BiH oko 15.800 tona razne municije i minsko-eksplozivnih sredstava, od toga za operativne potrebe Oružanih snaga 7.500 tona, dok će ostatak biti uništen u “Tronu” u Doboju, na poligonu u Glamoču i vojnim postrojenjima namjenske industrije.

“Plan je da se do 2020-te završi kompletno uništenje neperspektivne municije. To je u planu da rješavamo, kako bismo obezbijedili sigurnost samih lokacija i građana, koji žive u blizini tog skladišta”, ističe zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )