FOTO: null

Neđo Petrović iz Gornje Čađavice kod Bijeljine, sa svojom vrijednom porodicom, marljivo radi na velikom imanju. Njegove štale i obori su puni stoke, počevši od krmača, prasića, tovnih svinja, pa do junadi i farme goveda. Obrađuje preko 15 hektara zemlje i

Da marljiv rad prate i problemi, govori i aktuelni virus respiratornih organa kod goveda, zbog čega je i Petrović imao štete.

– Nedavno su mi zbog virusa uginula dva govečeta od preko 300 kilograma i sreća u nesreći je da sam uspio da sačuvam ostala grla, tako da se na toj šteti sve završilo. Zanimljiva je brzina kojom su junad oboljela, jer od prvih simptoma i nadzora veterinara, liječenja i praćenja toka bolesti, pa do uginuća, prošlo je oko 15 časova. Dakle, u tako kratkom roku, bolest je djelovala fatalno, kaže Petrović.

Ističe da su sva goveda na njegovoj farmi iz vlastite proizvodnje, te da je u njegovom okruženju kod komšija, tih dana uginulo još 16 grla junadi od istog virusa.

- Dajem sve od sebe da obezbijedim kvalitetan stočni fond, za koji imam zdravu hranu sa svojih njiva. Uvažavam mišljenje struke i veterine i nekako uspjevam da domaćinstvo podignem na viši nivo. Moja porodica i ja ćemo se truditi da i dalje vrijedno radimo, a sve ono što nije do nas, nećemo tragično ni prihvatati, dodao je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )