FOTO: InfoBijeljina

Minstarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, je rekla da je budžet RS stabilan, da je isplatio sve obaveze u martu i da ima namjeru da tako radi i dalje.

– U prošloj godini je bio suficut budžeta od 77 miliona KM, tako da uspijevamo da izmirimo obaveze. Na kraju marta prihod od direktnih poreza manji su za 50 miliona KM ili za 20 odsto. Dakle, rapidno opadaju. Kako prevaziući ovu situaciju? Prioritet je da sačuvamo stabilnost budžeta ali ništa manje nam nije važno da pomognemo privredi, da ne dozvolimo da se bilo ko ugasi. Takođe ste čuli da smo planirani da u martovskoj plati mi uzmemo poreze i doprinose za one koji su imali zabranu rada – rekla je ministarka.
Ona je najavila i mjere za april mjesec.

– U aprilu oni i dalje imaju zabanu rada, a to znači da ćemo im u aprilu morati obezbijediti i plate. Ambicija je da obezbijedimo minimalnu platu sa porezima i doprinosima, a svaki poslodavac ako ima mogućnosti neka isplati veću platu – dodala je Vidovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )