FOTO: srpskainfo.com

U Javnom preduzeću “Autoputevi RS” odlučni su da video nadzorom, čiji centar je u Laktašima, riješe problem učestalih krađa na dionici Gradiška – Banjaluka.

Ova pojava dostigla je široke razmjere, a šteta se svakodnevno uvećava. Od puštanja u saobraćaj autoputa E 661 Gradiška – Banjaluka, krajem 2011. godine, saobraćajni znakovi i oprema autoputa stalno su na meti lopova i vandala, navedeno je u informaciji koju nam je dostavila informativna služba JP „Autoputevi“ RS.

– Na meti lopova najčešće su saobraćajna signalizacija, znakovi, table, kilometarske oznake i smjerokazni stubovi, zaštitna žičana ograda sa obje strane autoputa, slivničke rešetke i poklopci šahtova, te elementi odbojne zaštitne ograde autoputa i paneli sa zidova za zaštitu od buke – navode u „Autoputevima“, objašnjavajući da su razmjere krađe mnogo šire od navedenog u našem prethodnom tekstu o krađi na autoputu.

– Javno preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“ d.o.o. Banjaluka čini sve, što je u njegovoj moći da zaštiti kompletnu opremu autoputa. Nadležni u Odjeljenju za održavanje Sektora za tehničke poslove svakodnevno su na terenu, evidentiraju sve promjene na ovom objektu. Svaka krađa prijavljena je policiji – naglašavaju u JP „Autoputevi RS“.

Oni tvrde da nisu informisani o ishodu prijava.

– Za sad nemamo informacija da li su počinoci pronađeni. Takođe, u sklopu redovnog održavanja autoputa djeluje i služba koja svakodnevno, 24 časa, kontroliše autoput – navode u „Autoputevima“ najavljujući skorašnje postavljanje video nadzora.

U ovom prduzeću kažu da će ovim vidom nadzora upravljati iz Centra za održavanje i kontrolu saobraćaja u Laktašima.

Završetkom ovog projekta pod video nadzor biće stavljen  autoput E 661 Gradiška – Banjaluka, tako da će tada sasvim sigurno, uvjereni su u JP „Autoputevi“, kradljivci biti otkriveni ili spriječeni, a javna imovina zaštićena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )