FOTO: pixabay

Desetinama hiljada ljudi bilo je potrebno oko 20 godina da samo sagrade Veliku piramidu, a utrošeno je oko 2,5 miliona kamenih blokova...

Bez obzira koliko puta ste ih vidjeli na fotografijama ili u filmovima, niko vas ne može pripremiti na osjećaj kada konačno uživo vidite čuvene egipatske piramide u Gizi.

Neke od najstarijih građevina na svijetu, koje su i danas dobro očuvane, nalaze se petnaestak kilometara od Kaira. One su jedine sa liste drevnih svjetskih čuda koja se i danas mogu vidjeti. Ali ako za sada možete samo da maštate da ćete ih jednog dana posjetiti, piramide možete bolje da upoznate u odličnom videu jutjubera Manuela Brava.
 
Bilo je potrebno oko 20 godina da se samo sagradi Velika piramida, a utrošeno je oko 2,5 miliona kamenih blokova. Procjene količine utrošenog materijala su 5 miliona tona krečnjaka i 8 hiljada tona granita. Piramide su nepresušan izvor interesovanja koje ne prestaje da fascinira stručnjake.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )