FOTO: screenshoot

Predstavnici pet udruženja veterana sa područja Semberije, Majevice i Birča pozvali su srpski narod na jedinstvo i sabornost u odupiranju pritiscima na Republiku Srpsku. Istakli su da je rezolucija o navodnom genocidu u Srebernici nedopustiva i pozvali građane da prisustvuju velikom narodnom mitingu "Srpska te zove", koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci.

Međunarodna zajednica želi da srpskom narodu pripiše da je genocidan narod ignorišući sva strašna stradanja Srba i pravdajući na taj način teške nepravde i zločine koje su i sami činili prema Srbima kroz istoriju, ističu predstavnici udruženja veterana Tobutski sokolovi.
 
- Srpski narod bi bio trajno obilježen kao genocidan narod što bi u budućnosti dalo opravdane uslove nekakvim silama da izvrše odmazdu nad teritorijom gdje živi srpski narod kao genocidan narod - rekao je Aleksa Lazarević, predsjednik Udruženja Tobutski sokolovi.
 
Na području Srebrenice samo u posljednjem ratu ubijeno je 3.672 Srba, među njima veliki broj žena, djece i staraca, ali niko nije kažnjen za zločine nad srpskim narodom.
 
- Ako ne daj Bože to prođe onda će nam vječito biti teret oko vrata, i nećemo moći kao narod lako sprati tu ljagu, a kada mi potegnemo nešto što je bilo u Prvom i Drugom svjetskom ratu, i ovom posljednjem, onda nam kažu "ne možemo da idemo unazad" - naveo je Mile Vukadinović, predsjednik Udruženja Vukovi sa Drine.
 
Rukovodstvo Republike Srpske vodi tešku bitku za očuvanje Srpske u čemu im je neophodna nepodijeljena podrška naroda, ocjenjuju predstavnici boračkih udruženja.
 
- Smatramo da sve političke strukture u Srpskoj treba da budu složne i da svi kao jedan, kao što smo bili u ratu kad se stvarala Republika, da ju i sad odbranimo i sačuvamo - kazao je Petar Cvjetinović, predsjednik Udruženja veterana Garde "Panteri".
 
Predstavnici boračkih udruženja okupljenih u Koordinaciju veterana specijalnih jednica Vojske Republike Srpske rekli su u Bijeljini da će se masovno odazvati na miting u Banjaluci i pozvali građane da im se pridruže.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )