FOTO: InfoBijeljina

"Kada me roditelji pitaju u kojem uzrastu je najbolje da dijete počne da uči engleski jezik, ja im kažem - što prije, to bolje... Najbolje je krenuti kada dijete hoće, kada je spremno. Međutim, i roditelj treba da bude spreman na obavezu, da ga dovodi redovno na časove", kaže profesorica i vlasnica Škole stranih jezika „Anglia“ iz Bijeljine Verica Amidžić.

Amidžićeva se prisjeća da je 1995. godine, u maju, odlučila da otvori „Angliju“, nakon čega je započeta obrazovna priča koja traje 28 godina.
 
"Ja sam još od 1981. godine imala mnogo časova, a recimo 1996. sam radila u Gimnaziji, na Visokoj školi, kao sudski tumač, te u „Angliji“. Godine 1999. sam imala čak 107 časova nedeljno i molila sam Boga da neko novi dođe u Gimnaziju i zamijeni me. U toj školi sam se penzionisala, ali i dan-danas radim mnogo, po 12 sati. To je moja profesija, moja ljubav", navela je Verica gostujući u emisiji "Kafica", portala InfoBijeljina.
 
Ona ističe da je znanje engleskog jezika danas potreba za bilo koju poslovnu oblast, ali da u njenoj školi podučavaju polaznike i njemačkom jeziku koji je postao popularan otvaranjem njemačkog tržišta za ljude sa prostora BiH i regije.

"Imamo 13 stalno zaposlenih profesora, ali i određeni broj saradnika. Na početku je to bio samo engleski jezik i on je prioritet, ali njemački je realnost zbog velikog odlaska ljudi u tu zemlju. Mislim da je sjajno znati oba jezika. Engleski za svjetski nivo, a Njemački za prostor Evrope", naglasila je Amidžićeva.
 
Ona dodaje da je nastava organizovana za sve uzraste, ali i da se u 19 obdaništa u Bijeljini odvija besplatna nastava engleskog jezika, što je rezultat saradnje „Anglije“, vrtića, profesora Engleskog jezika i svršenih studenata.
 
 Verica Amidžić prisjetila se početka „Anglije“ i perioda kada je razmišljala o nabavci fono-laboratorije, što je u vrijeme nakon rata bio veliki „finansijski zalogaj“.

"Fono-laboratorija je tada koštala 18.000 KM, što je i za danas ogromna cifra. Mogla sam i bez nje početi, ali ipak je to bio veoma važan dio nastavnog procesa i odlučila sam da je kupim. Poslije dvije godine, kada se mikseta pokvarila, ja stupim u kontakt sa fabrikom iz Njemačke koja je izrađivala sve to i shvatim da ta ista fono-laboratorija u stvari košta 4.000 KM. Bila sam prevarena, ali nisam se pokajala...", rekla je Amidžićeva.
 
Cijelu emisiju „Kafica“ u kojoj je gost bila profesorica i osnivač Škole stranih jezika „Anglia“ Verica Amidžić, pogledajte na YouTube kanalu portala InfoBijeljina, klikom OVDJE


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )