FOTO: InfoBijeljina

Ovogodišnja ljetna turistička sezona u Bijeljini bila je veoma uspješna, što pokazuje podatak da je od maja do kraja jula ostvareno 22.196 noćenja, dok je u 2021. godini bilo 12.656 noćenja, rekao je Srni portparol gradske Turističke organizaciji Dragan Tešić.

"Od maja do kraja jula ove godine Bijeljinu je posjetilo 11.910 gostiju, a u istom periodu prošle godine taj broj je bio 8.410", rekao je on i dodao da taj podatak pokazuje da se gosti zadržavaju duži period.
 
On je naveo da je uglavnom riječ o gostima iz zemalja regiona, da Srbija prednjači sa brojem dolazaka i noćenja, potom Hrvatska, Slovenija, NJemačka, Austrija, Švajcarska.
 
"Karakteristično je da smo imali goste iz Afrike, Azije, SAD, Argentine, Brazila i mnogih drugih svjetskih zemalja koji su prevashodno dolazili zbog posla i zadržavali se kraći period", naveo je Tešić.
 
Tešić je podsjetio da su prethodne dvije godine zbog virusa korona bile izuzetno loše kada su u pitanju dolasci i noćenja u Bijeljini.
 
"Podatke za avgust još nismo dobili od Republičkog zavoda za statistiku, tako da ćemo objaviti u narednom periodu", rekao je portparol gradske Turističke organizaciji grada.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )