FOTO: null

Srpski plivač Velimir Stjepanović najboljim rezultatom u kvalifikacijama izborio plasman u finale trke na 400 metara slobodno na EP u Londonu! Srpski plivači Čaba Silađi i Ivan Lenđer izborili mesta u polufinalnim trkama na 100 metara prsno i 50 metara de

Na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Londonu, bh. plivač Adi Mešetović u premijernom nastupu zauzeo je 53. mjesto u kategoriji 63 takmičara na 50 metara delfin, s vremenom 25.43.

Velimir Stjepanović krenuo je silovito u odbranu evropske zlatne medalje na 400 metara slobodnim stilom.

On je na Evropskom prvenstvu u Londonu u kvalifikacijama zabeležio najbolji rezultat u kvalifikacijama – 3:46,72 minuta i kao prvoplasirani izborio plasman u finale.

Stjepanović, koji brani ttiulu prvaka Evrope pre dve godine u Berlinu plivao je u poslednjoj, petoj kvalifikacionoj grupi i ostvario najbolji rezultat ove godine.

Prethodno je na toj deonici zabeležio 3,48,70 minuta na takmičenju u Ajndhovenu.

Drugi u kvalifikacijama bio je Mađar Peter Bernek koji je ostvario rezultat 3,47.05 minuta, dok je treći vreme ostvario 3,47,18 minuta.

Finalna trka na 400 metara slobodno na programu je večeras od 19.02 časova.

U kvalifikacijama na 400 metara slobodno u Londonu nastupili su i srpski plivači Vuk Čelić i Stefan Šorak, ali nisu izborili plasman u finale, pošto su u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzeli peto, odnosno šesto mesto.

Čelić je trku završio za 3:54,69 minuta, ukupno 34. vreme, dok je Šorak zabeležio vreme 3:55,26 minuta, pa je završio na 36. mestu.

Čaba Silađi i Ivan Lenđer izborili su mesta u polufinalnim trkama na 100 metara prsno i 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Londonu.

Krenuo je Velimir Stjepanović prvog dana takmičenja silovito, a onda su dobar posao u kvalifikacijama odradili i Čaba Silađi i Ivan Lenđer na Evropskom prvenstvu u Londonu, koji su izborili plasman u polufinale.

Silađi je izborio plasman u polufinale trke na 100 metara prsnim stilom. On je ostvario vreme 1:01,44 minuta i kao 13. u ukupnom plasmanu obezbedio nastavak takmičenja.

Srpski plivač nastupao je u najjačoj grupi, u stazi pored zvaničnog svetskog i evropskog rekordera Adama Pitija, koji je zabeležio najbolji rezultat u kvalifikacijama - 58,94 sekunde.

Još dva plivača ostvarila su u kvalifikacijama vremena ispod minuta - Britanac Ros Mardok (59,91) i Dijedrius Titenius iz Litvanije (59,95).

Silađi, koji ove sezone ima rezultat 59,79 sekundi, polufinalnu trku plivaće večeras od 19.44 sata.

Ivan Lenđer je takođe bio odličan u trci na 50 metara delfin, gde je obezbedio nastup u polufinalu.

Trku je završio u vremenu 23,93 sekunde, što je bio ukupno šesti rezultat u kvalifikacijama, odnosno plivao je 21 stotinku sporije od najboljeg rezultata ove sezone.

Lenđer će za plasman u finale plivati večeras od 20.03 časova.

Na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Londonu, bh. plivač Adi Mešetović u premijernom nastupu zauzeo je 53. mjesto u kategoriji 63 takmičara na 50 metara delfin, s vremenom 25.43.

Na premijernom nastupu na seniorskom Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Londonu, bh. plivač Adi Mešetović (19) zauzeo je 53. mjesto u kategoriji 63 takmičara na 50 metara delfin.

Član PL Olymp iz Banjaluke trku je isplivao u vremenu 25.43. Na prvenstvu Starog kontinenta Mešetović će još plivati na 50 metara slobodnim stilom, te istu dionicu prsno.

Osim Mešetovića, u Lodonu nastupaju još tri bh. plivačice. Amina Kajtaz zauzela je 30. mjesto na 50 metara delfin, s vremenom 27.37.

Debitanti u Londonu su Emina Pašukan (15) i Nejla Karić (14), dok bi na Evropskom prvenstvu mogao da nastupi i Ilijan Malčić, koji još čeka vizu za Veliku Britaniju.

Podsjetimo, Mihajla Čeprkala povreda je spriječila da ode na EP, Ensar Hajder odustao je zbog obaveza na poslu, dok Ivana Ninković nije uspjela da dobije vizu na vrijeme.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )