FOTO: null

Na Brčanskoj malti u Tuzli, gdje će danas biti služen pomen na mjestu stradanja pripadnika JNA 15. maja 1992. godine, nema nikakvih okupljanja, ali je primjetno veliko prisustvo policije, javio je dopisnik Srne.

Policija se nalazi od ulaza u Tuzlu iz pravca Bijeljine do Brčanske malte. 

Na balkonima pojedinih zgrada u blizini mjesta gdje će biti služen pomen primjetni su pripadnici policije. 

Policija ne dozvoljava nikome da priđe mjestu gdje će biti služen pomen, koje je obilježeno žutom trakom. 

Policija je ranije saopštila da ne očekuje nikakva okupljanja niti incidente i izrazila nadu da će ovo okupljanje proteći mirno. 

Saobraćaj će na Brčanskoj malti biti obustavljen za jedan čas. 

Oko 200 učesnika obilježavanja 23 godine od stradanja vojnika JNA u "Tuzlanskoj koloni" krenulo je jutros ka Tuzli u tri autobusa i 10 automobila, uz policijsko obezbjeđenje. 

Po dolasku u Tuzlu u 10.00 časova planirana je mirna šetnja sa upaljenim svijećama i polaganje cvijeća na Brčansoj malti gdje je na današnji dan 1992. godine ubijeno najmanje 59 vojnika JNA, a 44 ih je ranjeno u mirnom povlačenju iz ovog grada. 

Na mjestu zločina predviđen je i kratak vjerski pomen. 

Danas se navršava 23 godina od napada muslimanskih snaga na kolonu JNA koja se na osnovu prethodnog dogovora mirno povlačila iz Tuzle. Tada je iz zasjede ubijeno 59 vojnika JNA, a ranjeno ih 44.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )