FOTO: x.com

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju finalnu seriju ABA lige.

Drugi meč je na programu večeras od 19.30 časova u hali Aleksandar Nikolić.
 
Ekipa trenera Janisa Sferopulosa povela je sa 1-0, pošto je u prvom meču poslije velike borbe i dramatične završnice pobijedila izabranike Željka Obradovića sa 85:82.
 
Crveno-bijeli su i u drugom meču domaćini.
 
Tim koji slavi u prvom meču već sezonama unazad kao po pravilu osvaja prsten. Ukoliko se tradicija nastavi prsten će na ruku igrača Zvezde. Dodajmo i to da Partizan brani trofej, a šampion će biti prvi tim koji dođe do tri pobjede.
 
Sudije
Damir Javor iz Slovenije, Uroš Obrknežević iz Srbije i Miloš Koljenšić iz Crne Gore sudiće drugi meč finala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.
 
Ko ne igra?
Zvezda se u prvom meču suočila sa velikim problemom, a to je povreda Nikole Topića. Mladi as stvarno nema sreće, ponovo se povrijedio na derbiju, i za njega je finalna serija završena, ali izgleda da povreda ipak nije toliko strašna.
 
U sastavu za drugi meč bi trebalo očekivati Džavontea Smarta umjesto Topića, kako Janis Sferopulos ne bi ostao bez jednog spoljnog igrača u rotaciji, ali u tim bi, uz Smarta, mogli da “upadnu” Majk Tobi ili Dalibor Ilić. Crveno-bijeli su još ranije ostali bez Adama Hange, koji je takođe zbog povrede završio sezonu.
 
Kada je u pitanju Partizan, svi su spremni za susret, osim Balše Koprivice i Ognjena Jaramaza koji su propustili i prvi meč. Na otvaranju serije, Željko Obradović je koristio desetoricu igrača, pa Uroš Trifunović i Danilo Anđušić nisu dobili ni minut na parketu.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )