FOTO: Pixabay

Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski, srpski rukometni arbitri, doživotno su suspendovani iz svih EHF aktivnosti. Kako prenosi specijalizovani rukometni sajt, bili su umešani u slučajeve nameštanja utakmica.

Ovu informaciju preneo je portal "Hand news". Prema informaciji, srpski arbitri više neće moći da sude evropske kupove pod okriljem EHF, kao ni Evropska prvenstva.

Čeka se odluka Rukometnog saveza Srbije da li će ih suspendovati i iz svojih aktivnosti, prenosi sportal.

 

"Na sastanku Izvršnog komiteta, EHF je diskretno saopštio da je donio nedvosmislenu odluku u vezi sa srpskim tandemom, Aleksandrom Pandžićem i Ivanom Mošorinskim, umješanim u aferu namještanja utakmica Lige šampiona. Iako je slučaj zatvoren od strane EHFovog ljeta, posebno novčanom kaznom od 2.000 evra svakom od dvojice sudija, izvršni komitet Evropske federacije je takođe zatražio doživotnu suspenziju dva arbitra na međunarodnom i evropskom nivou. Takođe uzimajući u obzir da ovaj par nije pomogao u rješavanju istrage. Takođe se nije pojavio na saslušanju EHF-a da se čuje njihovo svjedočenje.

Zahtjev EHF je stoga saslušan i dvojica sudija su zvanično skinuta sa spiskova zvaničnika EHF za takmičenja koja se organizuju.

Sada ostaje da se vidi da li će ih sankcionisati i njihov domaći savez?"

Hand News

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )