FOTO: InfoBijeljina

Već nekoliko dana zbog izmjene zakona prisutne su velke gužve ispred Fonda zdravstvenog osiguranja u Bijeljini, a što je zabilježio i naš novinar jutros.

Očekujući manje gužve u ranim jutarnjim časovima, već od 7.00 časova smo zatekli redove, za dolazak na red, prema riječima prisutnih, čeka se više od dva sata. Mnogi sugrađani odustaju od čekanja.

„Čekala sam pola sata ispred da ovjerim knjižicu, unutra je puno. Na svakih 10 minuta jedno izađe ali džaba kada niko ne može da uđe. Neki dan je takođe bila gužva, možda upola manja nego danas. Čekala sam  i odustala, nakon sat vremena sam ponovo prošla ništa se nije promijenilo“, rekla je za InfoBijeljina jedna sugrađanka.

Iako su mnogi poranili, zatekli su gužve.

„Ovo je nevjerovatno, došao sam u 6:50 časova i zatekao sam red do parkinga, ne vjerujem da mogu stići danas na red“, rekao je jedan od prisutnih sugrađana koji i dalje čeka u redu.

Od Nove godine Zavod za zapošljavanje ne posreduje između nezaposlenih i Fonda zdravstvenog osiguranja što je izazvalo velike gužve u poslovnici fonda u Bijeljini, jer su brojni građani pohrlili po informacije na koji način će ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu.

U Fondu zdravstvenog osiguranja su izjavili da građani dolaze i raspituju se, navodeći da niko ne treba da strahuje da će ostati bez osiguranja, jer je prema novim zakonskim rješenjima prošao i ostavljen prelazni period do kraja februara kako bi bile razdvojene evidencije, a osiguranici mogli nesmetano da ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )