FOTO: null

Orkestar “Harmonika”, koji čine učenici JUOŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, predvođeni nastavnikom Slavkom Nikolićem, u pripremama je za polazak na put u Kanadu na 9. Međunarodni Victoria harmonika festival .

Preostalo je još dva dana  do polaska na put, a pripremne probe orkestra već se privode kraju. Predviđeno je da orkestar  nastupa tri festivalska dana ,16, 17 i 18.7.2015.

Festival je takmičarskog karaktera, a okupiće poznate orkestre iz  cijelog  svijeta.

Festival se održava u kanadskom gradu Viktorija, počevši od 12. jula, sa besplatanim koncertom Beacon Hill Park, a  završava sa još  jednim besplatanim koncertom 19. jula, na Market Square, sa  izvođačima koji dolaze sa Novog Zelanda, Kine, Evrope i Sjeverne Amerike.

Publici  će se predstaviti i  jedan od najboljih  harmonikaša  svijeta, dobitnik nekoliko  svjetskih takmičenja harmonike, Grayson Masefield iz Novog Zelanda.

Takođe smo pozvali nevjerovatan harmonikaški orkestar iz Bosne i Hercegovine, harmonikaški orkestar “Harmonika “Ugljevik, poznat po svojim fantastičnim interpretacijama balkanske muzike, izjavili su organizatori u pozivnom pismu učesnicima festivala.

Na ovom prestižnom internacionalnom festivalu učestvuju još i Jelena Milojević, jedna od najistaknutijih klasičnih harmonikašica  u svijetu, BC harmonikaški orkestar, harmonike Victoria Club Band, Bučan Bučan,kao  i mnogi  drugi izvođači. 

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )