FOTO: Glas Srpske

Potajne želje čelnika Sloge iz Gornjeg Crnjelova ispunio je žrijeb za polufinale Kupa BiH jer ih je spojio sa liderom Premijer lige, Sarajevom.

Prvi susret ova dva rivala na programu je 3. aprila u Velikoj Obarskoj, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na “Koševu”. U drugom polufinalnom paru snage će odmjeriti Široki Brijeg i TOŠK.

- Ovo je velika nagrada za naš mali klub i pre žreba sam priželjkivao da nam rival bude ekipa sa “Koševa” jer je to našoj ekipi veliko priznanje za sve ono što je postignuto u poslednjih nekoliko godina. Na renome, kvalitet i snagu našeg rivala ne treba trošiti puno reči i sve drugo reći osim da su apsolutni favorit bilo bi prava glupost. Međutim, sportski je nadati se da možemo nešto više učiniti u ovom dvomeču - naglasio je trener Sloge Dragan Mićić.

Već sada je sigurno da će ove susrete propustiti četvorica njegovih fudbalera.

- To su igrači koji su tokom zimske pauze došli u naše redove, a već su ove sezone nastupili za druge klubove u Kup takmičenju. Pravo nastupa nemaju: Aldin Šišić, Nikola Mazić, Dejan Popović i Nemanja Zlatković. Sigurno bismo sa njima bili mnogo jači, ali je realno da ni tada ne bismo smeli da pretimo Sarajlijama - objektivan je Mićić, koji je dodao da će uprava kluba naknadno odlučiti da li će zbog velikog interesovanja publike ovaj susret možda biti igran u Bijeljini, a ne u Velikoj Obarskoj.

Najbolji strijelac ekipe Dragiša Komarčević svjestan je snage rivala, ali je naglasio da saigrači i on nikom na zelenom terenu neće dati pardona, pa ni Sarajevu.

- Mali smo, ali imamo veliko srce. To smo pokazali u prethodnih nekoliko sezona. Niko nam ne može uskratiti pravo da se nadamo čudu. Ona su se često dešavala u Kup takmičenjima, pa zašto jedno ne bismo i mi priredili. Naravno, to će biti veoma teško ostvariti, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Bilo bi sjajno kada bismo u prvom susretu na našem terenu ostvarili aktivan rezultat i onda sa kakvim-takvim šansama otputovali na “Koševo” - rekao je Komarčević.

U Sarajevu je juče obavljen žrijeb za polufinale omladinskog i četvrftinale ženskog Kupa BiH. Banjalučki Borac će u prvom polufinalnom susreta omladinaca ugostiti tuzlansku Slobodu, a u drugom polufinalu se sastaju Sarajevo - Zrinjski. Termini utakmica su 3. i 10. april. U ženskoj konkurenciji četvrtfinalni parovi su: Gradina - “Emina”, Banjaluka - SFK 2000 Sarajevo, Alfa Modriča - Radnik i Lokomotiva - Iskra.

Problemi pred Borac

U derbiju 19. kola Prve lige Republike Srpske Sloga će u subotu ugostiti vodeći Borac, a pred ovaj susret stručni štab tima iz Gornjeg Crnjelova ima velikih kadrovskih problema. Protiv Kozare crvene kartone dobili su Vukašin Benović i Igor Krmar, a postupak se vodi protiv Joce Stokića, tako da je neizvjesno da li će i on biti na raspolaganju u ovom susretu.

- Kada tome dodamo da Nemanja Matović vuče povredu lože, a da je napadač Dragiša Komarčević poslednjih dana pod temperaturom, onda je jasno u kakvoj smo situaciji. Na sreću, imamo adekvatne alternative i vjerujem da možemo da savladamo Borac i tako nastavimo trku sa Banjalučanima za prvo mjesto - rekao je šef stručnog štaba Sloge Dragan Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )