FOTO: GS

Deset osoba uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji ”Roleks” usmjerenoj na procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom.

Akciju sprovodi MUP Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa Evropolom.
 
”Akcija se sprovodi u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do poetka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana”, saopštio je MUP Srpske.
 
Dodaju da su po naredbi nadležnih sudova u toku pretresi stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo.
 
”U dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se se sprovodi kriminalistička obrada”, navode u MUP-u Srpske.
 
Akciju ”Roleks” sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona, piše ATV.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )