FOTO: InfoBijeljina

Na njihovom terenu u Bursi ne može da se naigra čak ni ekipa Fenerbahčea - poručio je kapiten Partizana.

Odličan zalet su košarkaši Partizana uhvatili ka drugoj fazi Evrokupa sa skorom 5-0 iz prvih pet utakmica. Međutim, poraz od Venecije na domaćem terenu prošle nedelje malo ih je pomjerio sa pravog puta. Priliku da se vrate i definitivno osiguraju mjesto u top 16 imaju večeras od 18.00, kada će u Bursi odmjeriti snage sa Tofašom. Crno-bijeli dočekuju sedmo kolo prvi na tabeli grupe B sa skorom 5-1, dok je turski tim treći sa 3-3.

- Oni su ekipa koja igra kod kuće veoma dobro. Talentovani su, a sa druge strane i iskusni - istakao je kapiten Novica Veličkovića.

- Stabilan su klub, koji godinama funkcioniše bez ikakvih trzavica. Mnogo ulažu u košarku. Teško ih je dobiti u Bursi, tu se ne naigra ni Fener, a ni ostale turske ekipe. Nemaju neku preglasnu podršku, ali činjenica je da su uvijek u vrhu domaćeg prvenstva.

Prvi međusobni duel završen je pobjedom Partizana - 93:80 uz odlične partije Veličkovića i Zagorca. Tada su crno-bijeli preokrenuli meč posle zaostatka od 14 poena...

- Uspjeli smo da dobijemo na borbenost i energiju. Očekujem i sada meč u kome ćemo morati mnogo fizički da se potrošimo. Kada igramo sa velikom dozom energije onda izgledamo baš dobro. To je jedini recept koji treba da primjenjujemo. Nebitno je ko će kako da odigra, već samo da dobijamo. A opet, kad je dizanje forme u pitanju, ne treba sada da igramo najbolju košarku, nego za dva, tri mjeseca kada to bude stvarno potrebno.

Prošlonedeljni poraz od Venecije u "Štark areni" malo je poljuljao visoko samopouzdanje momaka iz Humske.

- Taj meč je neka vrsta opomene za našu igru. Prije te utakmice smo dobijali na strani Veneciju, Limož, Ritas... Ekipa se adaptirala na gostovanja, a kod kuće maltene nismo ni bili. Sad nas čeka još jedan meč u gostima i idemo na pobjedu - zaključio je Veličković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )