FOTO: null

Podršku kandidatu za gradonačelnika Bijeljine Zlatku Maksimoviću danas su pružile i uspješne Bijeljinke - iz sfere politike Milica Marković, lobista za ženska prava Radmila Žigić i zvijezda srpske estrade Merima Njegomir, čija je porodica porijeklom iz Bi

Žigićeva je na javnoj tribini "Uspješne Bijeljinke" predstavila bogatstvo takozvane ženske istorije grada kroz projekat koji je vodila u Fondaciji "Lara" i istakla da žene danas mogu da urade mnogo kako bi život drugih žena i svih građana Bijeljine bio ljepši i kvalitetniji. 

Prema njenim riječima, cilj tribine je da ukaže na uspjehe žena u Bijeljini, ali i na probleme koje gradska uprava treba da rješava, poput zapošljavanja žena i podrške ženskom preduzetništvu, unapređenje života žena na selu i unapređenje zdravstvene zaštite žena. 

Poslanik u trećem mandatu u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Milica Marković poručila je da žene moraju biti vidljivije u društvu, s obzirom na veliki doprinos koji daju u svim oblastima. 

Ona je rekla da je ponosna na uspješnu političku karijeru i poziciju kojom je počastvovana, ali da to predstavlja i veliku obavezu i puno uloženog vremena, truda i posvećenosti. 

Estradna zvijezda Merima Njegomir smatra da su žene jači pol i da ih treba biti više u politici jer su emotivnije od muškaraca, pa bi mnoge probleme na ovim prostorima rješavale humanije. 

"Žene moraju da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i da vode muškarce", poručila je ona. 

Merima Njegomir kaže da je jedino na estradi ženama lakše da naprave karijeru jer je nekada dovoljno da budu samo lijepe i zgodne, dok muškarci moraju mnogo dobro da pjevaju. 

Porodica Merime Njegomir sa majčine strane je iz Bijeljine, gdje i danas žive mnogi bliski članovi njene familije, zbog čega često i rado dolazi u Semberiju. 

"Zato želim da Bijeljina pobedi i da napreduje, da bude veliki i lep regionalni centar", rekla je pjevačica koja će večeras održati koncert za građane Bijeljine u gradskom Centru za kulturu, u organizaciji Pokreta Uspješna Srpska. 

Učesnike tribine pozdravio je kandidat za gradonačelnika Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović, koji je najavio da će se ubuduće daleko više zalagati za ženska prava. 

Iz iskustva direktora Doma zdravlja u Bijeljini Maksimović je rekao da su žene u svom poslu odgovorne i vrijedne i da je jedan od razloga za uspjehe ove zdravstvene ustanove što su zaposleni prvenstveno žene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )