FOTO: Glas Srpske

Fudbaleri Radnika prije nepunih mjesec dana započeli su sa pripremama za proljećnu polusezonu, a prve kontrolne utakmice odigrali su tek po dolasku u Istru, na drugi dio priprema.

Bijeljinci učestvuju na tradicionalnom međunarodnom turniru Medulin kup 2020. U tri meča upisali su dvije pobjede i jedan remi, a do kraja priprema pred njima su još dva susreta. Radnik nije tokom zimskog prelaznog roka značajnije promijenio igrački kadar, a najveća novost je povratak na klupu iskusnog stručnjaka Slavka Petrovića. Kapiten Bijeljinaca Velibor Đurić kaže da to nije bitnije promijenilo planove kluba za proljeće, ali i da su se igrači veoma brzo privikli na Petrovićev način rada.

- Šef nas odlično poznaje, većinu igrača je već trenirao i nije nam bilo teško da se prilagodimo njegovom načinu rada koji je dosta specifičan. Siguran sam da ćemo svi zajedno sa njim na klupi još da napredujemo. Nakon ove tri kontrolne utakmice se naslućuje kostur od nekih 13, 14 igrača, ali i svi ostali fudbaleri se trude da se nametnu u pokušaju da se izbore za mjesto u timu. Ima među njima igrača koji su se već odavno dokazali, poput Vladimira Bradonjića, Nedima Mekića, Jove Motike i Demira Pece i od njih očekujem da se ovog proljeća definitivno dokažu i afirmišu. Pa, ako ih pogleda sreća da naprave nešto slično Dini Beširoviću, Samiru Memiševiću i Besimu Šerbečiću - naglasio je Đurić.

Bijeljinci će ukupno u pripremnom periodu odigrati pet pripremnih utakmica, a Đurić kaže kako je to sasvim dovoljno pošto je ekipa ostala gotovo u istom sastavu kao u jesenjem dijelu sezone. 

- Savladali smo Kolubaru sa 2:1, Krupu (3:2), te odigrali neriješeno sa Zaglebjem - 2:2. Ostalo nam je još ovo finale sutra, te za vikend “generalka” sa Slobodom, na našem terenu u Bijeljini. Srećom, ostali smo u gotovo istom sastavu, tako da nam i nije bilo potrebno neko intenzivnije uigravanje. Otišao je Dejan Maksimović, umjesto njega je došao Ševko Okić, i to je, generalno, jedina promjena u prvom timu - rekao je Đurić.

Radnik će u finalu Medulin kupa 2020 odmjeriti snage sa Rudar Prijedorom, a Đurić tvrdi kako je njegov tim favorit za trofej.

- Ako gledamo rang takmičenja, mi smo favoriti. Međutim, Prijedorčani su već savladali jednog premijerligaša, Zrinjski, i pokazali su da posjeduju kvalitet. Maksimalno ih respektujemo i moraćemo krajnje ozbiljno da uđemo u finale ukoliko želimo da se okitimo pobjedničkim trofejom – naglasio je iskusni vezista Velibor Đurić.

Trenerska karijera

Iskusni 38-godišnji vezista već je počeo da razmišlja o kraju karijere, a nema dilemu da li će ostati u fudbalu.

- Polako svodim račune i podvlačim liniju. Ako sve bude u redu, igraću bar do ljeta 2021. godine, a želja mi je da ostanem u fudbalu. Tačnije u trenerskom poslu jer već imam B i sad treba da položim i za A licencu. A onda, ako sve bude u redu, na redu je i “profi” licenca. Ali, neću nigdje da žurim, radim polako, korak po korak - pojasnio je Đurić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )