FOTO: nezavisne.com

Bivši engleski fudbalski reprezentativac i nekadašnji napadač Fudbalskog kluba Mančester junajted završio je igračku karijeru u 36. godini, saopšteno je iz FK Derbi kaunti.

On je odlučio da preuzme trajnu trenersku funkciju u Derbi kauntiju, nakon što je neko vrijeme bio igrač i privremeni menadžer tog kluba.

Runi je istakao da mu je čast što je dobio priliku da preuzme funkciju na kojoj su ranije bili bivši treneri kluba Brajan Klaf, Džim Smit, Frenk Lampard i Filip Koku.

On je obećao svim zaposlenim u klubu i navijačima da će novi stručni štab učiniti sve da iskoristi potencijal kluba koji je bio evidentan u posljednjih 12 mjeseci.

Runi je kao igrač postigao najviše golova u istoriji Mančester junajteda i fudbalske reprezentacije Engleske, čiji je bio kapiten.

Runi je za seniorsku reprezentaciju Engleske za 15 godina postigao 53 gola u 120 utakmica, a za Mančester junajted je u 13 godina odigrao 393 utakmice i postigao 183 gola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )