FOTO: null

Festival horova "Majske muzičke svečanosti" večeras će u Bijeljini biti otvoren svečanim koncertom Hora "Srbadija", koji je organizator festivala.

Na ovogodišnjem 14. horskom festivalu u Bijeljini učestvovaće 30 horova iz zemalja regiona, najavio je portparol Festivala Steva Čukić. 

Sutra, prvog takmičarskog dana, u gradskom Centru za kulturu nastupiće dječiji, muški i ženski horovi, folklor i ansambli sa tradicionalnom muzikom. 

Takmičenje će narednog dana biti nastavljeno u kategorijama mješovitih horova i mješovitih kamernih horova, koje će biti održano u crkvi Svetog Velikomučenika Georgija. 

Iste večeri u Centru za kulturu biće održan koncert horova pobjednika festivala. 

Čukić kaže da je za 11. maj planirano održavanje okruglog stola povodom 150 godina od smrti prvog srpskog kompozitora Kornelija Stankovića i 115 godina od rođenja kompozitora Marka Tajčevića. 

Festival horova biće završen 12. maja nastupom "Srbadije" na obilježavanju slave manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini. 

Festival se i ove godine održava uz materijalnu i duhovnu pomoć Eparhije zvorničko-tuzlanske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Bijeljina. 

Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan. 

Čukić ističe da je proteklih 13 godina na "Majskim muzičkim svečanostima" u Bijeljini nastupilo više od 450 horova sa 20.000 horskih pjevača iz zemlje i svijeta. 

Festival će biti otvoren u 19.00 časova U Centru za kulturu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )