FOTO: DEJAN RAKITA / PIXSELL

Opozicione stranke u Republici Srpskoj će organizovati nove proteste večeras u 18 sati ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci. Cilj je poručiti da su ujedinjeni i istrajni te da neće odustati od odbrane funkcije predsjednika Srpske, a s obzirom na to da smatraju da su izbori brutalno pokradeni.

Potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika Srpske Jelena Trivić rekla je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.
 
"Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazi, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, neće biti 'pojeo vuk magarca' i nikom ništa", istakla je Trivićeva.
 
Trivićeva se osvrnula i na uticaj vladajućih struktura na rad RTRS-a, a s obzirom na to da proteste održavaju upravo ispred ove institucije. Ona je poručila da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima.
 
"RTRS je kuća svih nas. Trebala bi biti kuća svih građana. Pa i mi neke građane predstavljamo. Ne etiketirate vi nas. Vjerujte, ja nemam problem sa etiketama RTRS-a. Vi etiketirate sve one građane koji imaju slično razmišljanje kao mi", kategorična je Trivićeva.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )