FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini će večeras početi 7. Festival srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“ u okviru kojeg će se do 25. aprila publici predstaviti Ekonomska škola predstavom „Povratak“, Gimnazija „Filip Višnjić“ komadom „Gidionov čvor“, te Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ predstavom „Urnebesna tragedija“.

Festival otvara predstava „Povratak“ učenika Ekonomske škole, po tekstu Harolda Pintera. Režiju za ovaj komad radio je profesor Igor Kalajdžija, a scenografiju potpisuje Jovana Savić. Predstava gimnazijalaca pod nazivom „Gidionov čvor“ pripremana je po tekstu Džona Adamsa, a reditelji su profesorke Valentina Vidaković i Olivera Pandurević, dok je secenograf Zoran Simić. 
 
Posljednji dan Festivala rezervisan je za Tehničku školu i „Urnebesnu tragediju“ koja je rađena po tekstu Dušana Kovačevića. Rediteljke su profesorke Tatjana Đurić Josipović i Svjetlana Sikiraš. Za scenografiju je zadužena Ljiljana Savić Mišković.
 
Festival će biti održan u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“, a sve predstave počinju od 20.00 časova. Ulaz je slobodan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )