FOTO: null

BIJELJINA - U bijeljinskom Muzeju Semberija, u okviru manifestacije "Višnjićevi dani" večeras će biti otvorena izložba fotografija o fotografskom zanatu u ovom gradu, čiji je autor Tanja Lazić.

"Fotografija kao medij ima posebno mjesto u fundusu Muzeja Semberije. Imamo više od 18.000 jedinica razvrstanih u više desetina kategorija čija društvena, kulturno-istorijska i dokumentarna vrijednost je neprocjenjiva", rekla je Lazićeva Srni. 

Ona kaže da su fotofrafije, stoga, uvijek u žiži stručnjaka ove ustanove i drugih lica koja se bave različitim aspektima života našeg kraja u prošlosti. 

"Mnogo puta su ove fotografije bile osnova ili pomoćno sredstvo u realizaciji tematskih izložbi muzeja, ali smo rijetko razmišljali o osobama koje su stajale iza kamere i stvorile kadrove pred nama. Kao rezultat istraživanja nastala je ova izložba `Iz Istorije fotografskog zanatstva u Bijeljini`", rekla je Lazićeva. 

Ona kaže da ovu izložbu predstavljaju javnosti povodom 110 godina od organizovanog zanatstva u Semberiji /osnivanja Srpskog zanatlijskog udruženja u Bijeljini 1907. godine/. 

Izložba će biti otvorena u 19.00 časova, u okviru 24. "Višnjićevih dana".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )