FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Humor i satira u slici i riječi predstavljeni su sinoć bijeljinskoj publici na 16. Međunarodnom festivalu humora i satire i izložbi najboljih karikatura sa konkursa "Pjer" beogradske kompanije "Novosti".

Urednik rubrike "Trn" u "Večernjim novostima" Bojan LJubenović rekao je novinarima da je "Pjer" najvažnija izložba karikatura na prostoru bivše Jugoslavije i da su ponosni na ovu tradiciju koju su održali 51 godinu. 

Postavku čini 120 radova koje će publika u Bijeljini moći da vidi narednih 10 dana u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić". 

"Karikatura je veoma važna za novinarstvo i za svakog čoveka jer olakšava život u svakodnevici, otrežnjuje, ozdravljuje i ostaje u prvim redovima borbe protiv gluposti, licemerja, laži i korupcije", naveo je LJubenović. 

Organizator Međunarodnog festivala humora i satire u Bijeljini, aforističar i pjesnik Grujo Lero, predstavio je novinarima 14. zbornik aforizama koji prati svaki od ovih festivala, a u ovogodišnjem su objavljeni aforizmi 34 autora. 

On je rekao da je festivalska nagrada "Satirično pero" za talentovanog mlađeg autora pripala Bojanu LJubenoviću, a Milivoju Joziću dodijeljena je nagrada "Velika plaketa za doprinos satiričnom stvaralaštvu". 

"Svake godine u svakom pogledu sve više napredujemo, što se tiče broja učesnika i brojnosti publike i ovaj festival je odavno prešao sve granice", ocijenio je Lero. 

Dobitnik nagrade Milivoje Jozić izdvojio je za medije svoje aforizme "Izvozimo pamet, jer nemamo vezu s mozgom" i "Ne pišem aforizme o političarima, jer ne mogu da ih smislim". 

Međunarodni festival humora i satire tradicionalno je održan u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )