FOTO: null

Grad Bijeljina nastojaće da pruži veću pomoć mjesnim zajednicama koje se nalaze uz rijeke Savu i Drinu, jer su pretrpjele najveće štete u prošlogodišnjim polavama, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić na sastanu sa predsjednicima 19 savjeta seoskih mjesnih z

Na sastanku su dogovoreni budući prioriteti rada, saopšteno je iz Gradske uprave. 

"U narednom periodu predsjednici savjeta treba da odrede koji infrastrukturni poslovi su prioritet, te da organizuju prikupljanje sredstava, koja građani uplaćuju kao učešće od 30 odsto za asfaltiranja puteva", rekao je Mićić. 

Konstatovano je da sve mjesne zajednice imaju prostorije za rad, osim Novih Dvorova, te da je neophodno da ih i ta mjesna zajednica dobije u što skorije vrijeme. 

Gradska uprava odredila je za svaku mjesnu zajednicu koordinatora, koji u njeno ime obavlja poslove u lokalnoj upravi i prisustvuje sastancima savjeta, s obzirom da savjet nema mogućnost odlučivanja, a ljudi koji ga čine ne primaju naknadu za svoj rad. 

U Bijeljini će danas biti održana još dva sastanka sa predsjednicima savjeta preostalih mjesnih zajednica. 

Na području grada Bijeljina ima 70 mjesnih zajednica, od kojih 57 seoskih i 13 gradskih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )