FOTO: null

Poreska uprava Republike Srpske prikupila je za prva četiri mjeseca ove godine 745,5 miliona KM javnih prihoda, ili više za 10,8 miliona KM nego u istom periodu lani, potvrđeno je danas Srni u Poreskoj upravi.

Po osnovu direktnih poreza za prva četiri mjeseca ove godine prikupljeno je 154,2 miliona, ili više za dva odsto nego u istom periodu prošle godine.

Po osnovu poreza na dohodak u posmatranom periodu naplaćeno je 74,3 miliona, ili manje za šest odsto.

Za prva četiri mjeseca naplaćeno je 69,5 miliona poreza na dobit, dok je po osnovu poreza na upotrebu, držanje i nošenje dobara naplata porasla za 43 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Doprinosi su za četiri mjeseca tekuće godine naplaćeni u iznosu 449,9 miliona KM, što je više za 10,8 miliona KM u odnosu na naplatu iz istog perioda prošle godine godine.

Za Fond PIO je u ovom periodu naplaćeno 239,6 miliona KM, dok je za Fond zdravstvenog osiguranja naplaćeno 154 miliona KM.

Za prva četiri mjeseca ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, registrovana je veća naplata za Fond dječije zaštite za jedan odsto i za Zavod za zapošljavanje više za dva odsto.

Naplata direktnih poreza u aprilu ove godine ostvarena je u iznosu od 40,2 miliona KM, ili za osam odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Prema podacima Poreske uprave za prva četiri mjeseca ove godine na području Republike Srpske registrovano je novih 579 poreskih obveznika - pravnih lica i 976 poreskih obveznika - preduzetnika, dok je istovremeno odjavljen ukupno 81 poreski obveznik – pravno lice i 486 poreskih obveznika - preduzetnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )