FOTO: N1

Dok se glavni grad Bosne i Hercegovine i njegovi građani poslednjih dana guše u smogu, u većini apoteka, kako smo provjerili, gotovo nemoguće je nabaviti maske koje su predviđene kao zaštita od zagađenosti vazduha.

Skoro sve apoteke koje smo pozvali rekle su nam da nemaju tzv. nano maske. Brojne su već uputile zahtjev za nabavljanje takvih maski, a do tada nadamo se da se nećemo ugušiti u otrovnom smogu.

U apotekama je moguće kupiti one obične, hiruške maske, koje ne pružaju nikakvu zaštitu kada je aerozagađenje u pitanju.
 
Prst pred okom skoro da se i ne vidi, a vlast Kantona Sarajevo nije ni mrdnula tim prstom kako bi nešto konkretno i na bolje promijenila.
 
Prije dva dana izdato je upozorenje zbog zagađenog vazduha, ali bez značajnih preventivnih mjera. Djeca moraju ići u školu, zaposleni za svojim poslom, a penzioneri na pijacu. Svi zabrinuti za svoje zdravlje očekuju konkretnu reakciju vlasti u prevenciji otrovnog vazduha.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )