FOTO: null

U Trebinju uhapšeni osumnjičeni za pokušaj ubistva Darka Gurovića. Napadači i bivši policajac poznaju se odranije, "družili" se u zatvoru

Dragan Knežević (33) zvani Trebinjac i Petar S. uhapšeni su u ponedeljak uveče zbog sumnje da su u noći između 9. i 10. juna pokušali da ubiju bivšeg policajca Darka Gurovića iz Trebinja, saznaju "Novosti".

Zločin se dogodio u Hercegnovskoj ulici u Trebinju, kada je prema Guroviću ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja koji ga nisu pogodili, ali su oštetili nekoliko parkiranih automobila.

Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, rekao je da su osumnjičeni Knežević i Petar S. zatečeni u jednom stanu u Trebinju, nakon čega su privedeni na dalju kriminalističku obradu. On je pojasnio da se Knežević, koji je bivši robijaš, tereti za pokušaj ubistva, a Petar S. za pomaganje i prikrivanje zločina.

- Najverovatniji motiv tog krivičnog djela su raniji sukobi između Gurovića i Kneževića. Kobne večeri, oni su se potukli u jednom ugostiteljskom objektu, a bili su u sukobu i dok su se nalazili u zatvoru - rekao je Laketa.

Dragan Knežević ima bogat kriminalni dosije i protiv njega su podnesene prijave tužilaštvima za čak 11 krivičnih djela. Učestvovao je u više tuča i razbojništava u Trebinju i Banjaluci, gdje je 2011. godine uhapšen sa 3,1 kilogramom marihuane koja je pronađena u njegovom vozilu. Nakon priznanja krivice Osnovni sud u Banjaluci osudio ga je na dvije godine zatvora, koje je odležao u periodu između 2013. i 2015.

Prije nego što je otišao na izdržavanje kazne, policija ga je osumnjičila da je u decembru 2012. godine učestvovao u pucnjavi u trebinjskom naselju Donje Pilice, u kojoj je lakše ranjen Almir Beširević iz Ravnog.

POLICAJAC S ONE STRANE ZAKONA

Darko Gurović je bivši službenik CJB Trebinje koji je pred Sudom BiH osuđen na godinu i po dana zatvora zbog trgovine narkoticima. Oglašen je krivim da je kao član organizovane kriminalne grupe krijumčario heroin i marihuanu iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Grupa je razbijena 2010. godine u akciji "Trebišnjica", kada je uhapšeno više od 40 osumnjičenih kod kojih je pronađeno 70 kilograma skanka, dva kilograma heroina i 1,5 kilograma spida.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )