FOTO: null

Rafting kamp "Hum" kod Foče, vlasništvo beogradskog plastičnog hirurga Dejana Milutinovića, potpuno je jutros izgorio u požaru, a prema prvim procjenama, šteta iznosi oko 200.000 maraka.

Riječ je o jedinom od dvadesetak kampova, koliko ih ima na ovom prostoru, koji je na spratu imao sobe i apartmane, ali je vatra sve uništila.

Bio je jedan od modernijih objekata i ličio je na savremeni motel koji je u prizemlju imao restoran sa kuhinjom.

Srećom, u ovom požaru nije bilo povrijeđenih, a Goran Delić, čuvar kampa, ispričao je da je njega i kolegu, dok su spavali u obližnjem objektu, probudio veliki plamen.

"Nisam mogao ništa da učinim, jer je plamen već bio zahvatio objekat. Zvao sam vatrogasnu službu, policiju. Oni su došli, ali ništa nisu mogli da spasu. Sve je brzo izgorjelo", prisjeća se Delić.

Prema njegovim riječima, objekat su čuvali i psi, ali se ni oni nisu oglasili.

"Nisam ništa sumnjivo vidio niti čuo", ispričao je Delić.

Objekat je većim dijelom izgrađen od drveta, a izgorio je za svega nekoliko minuta. Iako su na mjesto događaja stigli fočanski vatrogasci, nisu mogli ništa da učine.

"Bio je to ogroman plamen. Ma, to je strašno! Čini mi se da je sve izgorjelo za dvije minute. Mi smo uspjeli da zaustavimo vatru da se ne proširi dalje", naglasio je vatrogasac Miloš Čančar.

Vladimir Muminović, poslovođa objekta, zatekao je stravičan prizor, jer je izgorjelo sve do temelja.

"Restoran površine 294 kvadratna metara, šest soba na spratu, svaka sa kupatilom, dvije dodatne sobe, magacini... Ostao je samo pepeo", rekao je Muminović.

Kako je dodao, od potrošača struje, koji su bili u objektu, imali su frižider, zamrzivač i računar. Naime, većina električnih uređaja bila je isključena još od završetka rafting sezone.

"Da li je od toga došlo do požara, ili je u pitanju ljudski faktor, ne znamo. Čekamo vještaka", ispričao je Muminović.

Policija je bila na mjestu događaja nakon požara, koji je izbio oko 3.30, ali se još zvanično ne može kazati šta su uzroci.

Objekat je bio dugačak 21, a širok 14 metara, i sagrađen je prije dvije godine. Kamp "Hum" nalazi se svega kilometar i po nizvodno od ušća rijeke Pive u Taru i mjesta gdje počinje Drina. Privlačio je brojne inostrane goste.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )