FOTO: null

Banjaluka - Vaterpolo reprezentacija BiH konačno je izašla iz mraka i počela da igra utakmice.

Prvi nastupi i porazi protiv daleko iskusnijih timova nisu pravo mjerilo pošto se radi o totalno drugačijim osnovama na kojima ekipe počivaju. Dok u ekipama beogradske Crvene zvezde, Primorca iz Rijeke i splitskog Jadrana igraju profesionalci za selekciju BiH nastupili su amateri.

- Zadovoljan sam pokazanim jer su momci pokazali da su u stanju da se ravnopravno nose sa profesionalnim igračima koji treniraju sedam sati dnevno dok su oni tri puta sedmično na treningu. Za BiH su igrali igrači iz tri bh. kluba od kojih neki po kvalitetu i ne zaslužuju da se nađu tu, ali to je bila stvar dogovora - rekao je selektor BiH Slobodan Grahovac.

Zbog nedostatka novca vaterpolo reprezentacija tek je nedavno počela da igra, a prema riječima Grahovca mora se odrediti put kojim da ide.

- Treba da odlučimo da li ćemo okupljati amatere ili profesionalce. Ostale države regiona daleko su ispred nas, ali ima mnogo profesionalnih vaterpolista koji su porijeklom sa ovih prostora i rado bi igrali za BiH. Ipak za to trebaju pare koje nemamo, jer smo totalno zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Savez nema ništa na računu i ukoliko bismo dobili novac da se organizujemo kako treba, BiH bi mogla da bude između osme i 16. ekipe u Evropi, a ulazak među prvih osam treba da bude cilj kojem će se težiti u budućnosti - istakao je Grahovac.

Pojasnio je da on selektor jer je njegov kluba Banjaluka prvak BiH, a tako će biti i u narednom periodu pa će trener šampionske ekipe biti kormilar reprezentacije da se izbjegnu dodatni troškovi.

Infrastruktura

Naglasio je da nedostatak infrastrukture znatno otežava rad.

- Ako je poznato da u BiH imaju samo dva zatvorena olimpijska bazena i nijedan otvoreni dimenzije 50 puta 25 metara onda je sve jasno u kakvom  je stanju vaterpolo. Nema osnovnih elemenata za bavljenje ovim sportom i zato je skoro nemoguće raditi - kazao je Grahovac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )