FOTO: null

U centru Bijeljine na Vaskrs je održana tradicionalna Jajarijada u kojoj se stotinjak djece nadmetalo za najtvrđe i za najljepše vaskršnje jaje.

Među 59 takmičara, nagradu za najtvrđe jaje osvojio je Neđo Đurić, kome je pripalo 100 KM i torta, a od 37 vaskršnjih jaja za najljepše je izabrano jaje oslikano etno-motivima takmičara Nikole Mihajlovića.

U kategoriji za najljepše našarano jaje pobjedniku je pripalo 100 KM i torta. 

Organizator Jajarijade tradicionalno je Centar za kulturu "Semberija" u Bijeljini, a nagrade za najbolje takmičare obezbijeđene su uz pomoć donatora. 

Tortu su osvojili i drugoplasirani takmičar u nadmetanju za najtvrđe vaskršnje jaje, kao i takmičari koji su osvojili drugo i treće mjesto u nadmetanju za najljepše jaje. 

Takmičenje je održano na platou ispred Centra za kulturu, a u višečasovnom kulturno zabavnom programu nastupili su dječiji folklorni ansambli, etno-grupa djevojčica i dječiji hor kulturno-umjetničkih društava u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )