FOTO: null

Košarkaši Varde HE savladali su na domaćem terenu ekipu BN Basketa iz Bijeljine sa 64:60 u okviru 6.kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

U derbiju začelja, Višegrađani su pred oko 300 gledalaca trijumfovali nad gostima iz Bijeljine, preokretom u zadnjoj četvrtini. BN Basket je dobro počeo meč, poveo sa 13:2, dok su domaći u napadu djelovali bezidejno. Ipak Varda je uspjela do kraja četvrtine da smanji na -4 (18:22). 

Početkom druge četvrtine igralo se poen za poen, a trojkom Đurđevića, domaći su prvi put poveli sa 29:28. Ipak gosti iz Bijeljine ponvo dolaze u vođstvo i na odmor odlaze sa +6 (29:35). U trećoj četvrtini se vidjelo zašto su obje ekipe zakucane za dno tabele u prvenstvu BiH, jer su zajedno postigli 17 poena, a taj dio igre je pripao košarkašima Varde rezultatom 9:8. 

BN Basket na sedam minuta prije kraja odlazi na +10, da bi Varda četiri minuta prije kraja smanjila na -1. U tih četiri minuta gosti su postigli samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja i to deset sekundi prije kraja, što su izabranici Ilije Vidakovića iskoristili i ostvarili drugi trijumf ove sezone.

Najefikasniji na meču bio je Dželetović sa 18 poena, Tomašević je postigao 14, Đurđević 11, a Pečenica 10, dok je na drugoj strani Radić imao 16, Kokoruš 13, a Damjanović 11 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )