FOTO: InfoBijeljina.com

U 2018. godini je na prugama Željeznica Republike Srpske u 10 vanrednih događaja bilo pet poginulih, pet teže i jedno lakše povrijeđeno lice, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz ŽRS.

“Od navedenih 10 vanrednih događaja, tri su se dogodila na putnim prelazima (jedno lice je smrtno stradalo, dva su teže i jedno lice lakše povrijeđeno), jedan u stanici (teže povrijeđen radnik ŽRS), a ostali na otvorenoj pruzi”, kazali su iz Željeznica Republike Srpske.

Dodali su da ni u jednom slučaju nije utvrđena odgovornost mašinovođe. Podsjetimo, jedna od posljednjih nesreća na pruzi dogodila se u novembru prošle godine, kada je u Banjaluci poginuo M.G. (50) iz Banjaluke, dok je G.P. lakše povrijeđen. Njih ih je udario voz na banjalučkoj željezničkoj stanici.

Tijelo muškarca između šina uočio je noćni čuvar kasno uveče, a onda je ubrzo nakon toga nekoliko metara pored pruge pronađen i povrijeđeni muškarac, koji je bio u polusnu. Odmah je pozvana policija i Služba hitne pomoći, pa je povrijeđeni odvezen u bolnicu. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )