FOTO: Nezavisne

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić danas je proglasio vanrednu situaciju u ovoj lokalnoj zajednici zbog elementarne nepogode nastale usljed obilnih snježnih padavina, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

"Na Han Pijesku postoji problem nestanka električne energije u dijelu opštine, gdje je izvorište vode, kao i nedostatka vode i neprohodinih lokalnih puteva", ističe se u saopštenju.

Nadležne službe nastoje da uspostave nesmetanu isporuku struje i očiste puteve.

U saopštenju se dodaje da Civilna zaštita Republike Srpske prati situaciju i da za sada ljudski životi i materijalna dobra nisu ugroženi.

Zbog kvara na izvorištu "Štekavac" nema vode

Dio Han Pijeska danas je bez vode zbog kvara na izvorištu "Štekavac", rekao je je Srni načelnik ove opštine Vlado Ostojić.

On je naveo da su mnogi lokalni putevi neprohodni zbog snijega, te je otežana komunikacija sa pojedinim selima i zaseocima.

Prema njegovim riječima, u selu Gođenje zbog kvara na automobilu jedna povratnička porodica juče je bila zavijana u snijegu, ali je intervencijom vatrogasne službe ovaj problem riješen.

On je napomenuo da sve opštinske službe u gradu rade redovno, kao i ostala preduzeća i ustanove.

U opštini Han Pijesak danas je donesena odluka o proglašenju vanredne situacije zbog elementarne nepogode nastale usljed obilnih snježnih padavina, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Na Han Pijesku visina snijega iznosi 101 cantimetara, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )