FOTO: null

U Bijeljini će od 2. do 6. avgusta biti održano Balkansko odbojkaško prvenstvo za juniorke, gdje će naš grad posjetiti osam reprezentacija, sa preko 150 učesnika.

Odbojkaški klub „Radnik“ već ima dosta iskustva u pripremi ovakve vrste takmičenja, što se već pokazalo prošle godine i to je jedan od razloga što je Odbojkaški savez BiH odlučio da oni budu domaćini najznačajnijem odbojkaškom događaju u BiH ove godine.

Pored grada Bijeljine, turnir podržavaju kabinet predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, kao i nadležna ministarstva Republike Srpske i BiH. Na turniru će pored brojnih zvanica, prisustvovati prof. dr Goran Nešić, selektor ženske reprezentacije BiH.

Kao specijalni gost očekuje se dolazak proslavljenog odbojkaškog reprezentativca Srbije Vanje Grbića, člana zlatne generacije koja je pokorila Evropu i Svijet.

Pored domaće reprezentacije Bosne i Hercegovine, na prvenstvu učestvuju najbolje juniorke Turske, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Crne Gore i Srbije. Reprezentacije su podijeljne u dvije grupe. Grupu jedan čine Srbija, Moldavija, Crna Gora i Makedonija dok su u grupi dva reprezentacije Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Turske. 

Prva tri dana igraju se utakmice po grupama, dok će se četvrtog i petog dana ekipe boriri za medalje, odnosno što bolji plasman na prvenstvu. Svakog dana igraće se 4 utakmice, počev od 14:00 časova, a poslednji meč počinje u 20:00 časova. 

Sve utakmice igraće se u sportskoj dvorani u Račanskoj ulici u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )