FOTO: null

Područno odjeljenje u Bijeljini Republičke tržišne inspekcije u ovoj godini je van prometa stavilo robu vrijednu 10.217 KM, rekla je Srni glavni republički tržišni inspektor Borka Surtov.

"Riječ je o srebrnom nakitu na kojem nije bio naznačen republički žig, odnosno nije izvršena verifikacija od nadležne ustanove, te o obući kod koje su utvrđeni administrativni nedostaci, kao što su nepotpune deklaracije", pojasnila je Surtov. 

Ona je dodala da je zbog neposjedovanja dokaza o porijeklu inspekcija u ovom periodu oduzela odjeću i obuću u vrijednosti 7.163 KM. 

"Nepravilnosti su se najčešće odnosile na vođenje poslovnih knjiga i evidencija, izdavanje računa, verifikaciju mjerila, isticanje cijena, isticanje naziva firme i radnog vremena", navela je Surtov. 

Prema njenim riječima, tržišni inspektori područnog odjeljenja Inspektorata Republike Srpske u Bijeljini, koji inspekcijskim nadzorom obuhvataju ovu regiju, izvršili su 1.104 kontrole, od čega su u 434 slučaja utvrdili nepravilnosti. 

Glavni republički tržišni inspektor rekla je da je subjektima kontrole izdato 186 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, u 15 slučajeva izrečene su mjere oduzimanja robe i 52 mjere zabrane. 

"Izrečene su mjere zabrane obavljanja djelatnosti, zabrane prometa nedeklarisane robe, zabrane upotrebe neverifikovanih mjerila i druge mjere", navela je Surtov. 

Ona je dodala da su zbog počinjenih prekršaja kontrolisanim subjektima izdata 423 prekršajna naloga u vrijednosti od 295.350 KM i podnesene dvije prekršajne prijave. 

Republička tržišna inspekcija u ovoj godini izvršila je ukupno 6.165 kontrola. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )