FOTO: null

Valentina Šakotić, fudbalerka bijeljinskog Radnik Bumeranga, pleni svojim talentom i velikom upornošću. Već sa 18 godina stigla do dresa seniorske reprezentacije BiH

Ako Valentinu Šakotić, učenicu srednje farmaceutske škole u Loznici, upitate ko su joj uzori, ona će kao iz topa odgovoriti - Kristijano Ronaldo i Aleks Morgan. Za Ronalda nema ko nije čuo, za Aleks samo ljubitelji ženskog fudbala. A Valentina fudbal obožava od malih nogu.

Valentina je, inače, iz Donjeg Šepka, gde je odmalena volela da gleda starije dečake kako pikaju loptu. Njena ljubav pretvorila se u strast, pa je krenula i sama da igra fudbal. Sa 18 godina već je stigla do dresa seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Danas je Valentina članica ekipe Radnik Bumerang iz Bijeljine, koja se uspešno takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pored fudbala, bavila se i karateom i stigla do crnog pojasa. Ipak, draža joj je bila najvažnija sporedna stvar na svetu, a talenat i uporni rad su garancija da će napraviti uspešnu karijeru.

- Otkako znam za sebe, gledala sam kako dečaci igraju na igralištu mesnog kluba Napredak u Donjem Šepku. Onda sam povremeno i sama igrala u petlićima, u muškoj ekipi. Kako sam stasavala, moja ljubav prema fudbalu je rasla, pa sam pre dve godine postala članica bijeljinskog premijerligaša. Imamo odlične uslove za trening i takmičenje, a sve zasluge za rad kluba pripadaju Borisu Stanišiću, vlasniku Etno-sela Stanišić, na čijem terenu treniramo i igramo utakmice - rekla nam je Šakotićeva.

Valentina igra na mestu desnog krila i desnog bočnog igrača, a zasluge za njen fudbalski razvoj pripadaju treneru Draganu Jevtiću.

- Valentina je jedna od naših najboljih fudbalerki. Veoma je talentovana i ambiciozna, pa očekujem da će da napravi veomu uspešnu domaću i internacionalnu karijeru - rekao nam je Jevtić.

Šakotićeva je do sada nastupala devet puta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 19 godina i odigrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Protiv ekipe Rumunije bila je strelac jednog gola.

 

NAJVEĆI USPEH

- Moj najveći uspeh do sada je nastup za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Proteklog vikenda smo igrale prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Srbije u Staroj Pazovi i izgubile sa 0:1. Mislim da smo bile ravnopravne, ali nismo iskoristile svoje šanse - rekla je Šakotićeva.

 

D.GAJIĆ

Izvorna vijest:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:522285-Valentina---fudbalski-vihor-iz-Bijeljine

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )