FOTO: null

Na području Bijeljine djeca su danas brutalno do smrti pretukla psa, što je drugi ovakav jeziv slučaj koji se u našem gradu bilježi u svega sedam dana, jer su nedavno unakažena i dva šteneta.

U bijeljinskom Udruženju za zaštitu životinja "Aska" navode da su se djeca danas iživljavala nad nedužnom životinjom, te da je ovaj događaj prijavljen policiji.

Kako naglašavaju, na mjesto događaja izašli su pripadnici Policijske uprave  Bijeljina i veterinarski inspektor, a kako postoje svjedoci ovog zvjerskog ubijanja, u Udruženju navode da je podnesena prijava protiv maloljetnika koji su psa usmrtili. 

Da je situacija veoma ozbiljna i zabrinjavajuća pokazuje i nedavni slučaj, kada su leševi dva šteneta pronađeni u blizini skloništa. 

"Dva šteneta, koja su nam ukradena, unakažena su na najsvirepiji način i bačena u šiblje u blizini skloništa. Ranije su se desila dva incidenta i tada nismo ni slutili da su te povrede nanijeli ljudi, misleći da su se psi međusobno napadali", kažu u Udruženju za InfoBijeljina.

Kako ističu, u veterinarskom izvještaju o uzrocima smrti životinja potvrđeno je da su stradali od ljudske ruke, i u ovom slučaju podnesena je prijava protiv nepoznatih lica.

Mrtvo slovo

"Vrijeme je da promijenimo svijest svih ljudi, a posebno onih koji bi trebalo da štite sve, pa tako i životinje, i da sprovode Zakon o zaštiti životinja, koji postoji, ali je mrtvo slovo na papiru", upozoravaju iz Udruženja „Aska“.

Zahvaljujući ovom Udruženju, više od 100 napuštenih pasa u Bijeljini sklonjeno je sa ulice i pronašlo dom. Udruženje čini pet članova koji su se okupili preko društvene mreže „Fejsbuk“ i uspješno obezbjeđuju donatore i udomitelje za pse lutalice i pse smještene u gradski azil.

PODSJEĆAMO VAS DA SU U GALERIJI FOTOGRAFIJE KOJE MOGU BITI UZNEMIRUJUĆE!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )