FOTO: null

U slučaju pretjeranog konzumiranja neke od ovih 10 namirnica može doći do halucinacija i nekih komplikacija, stoga uživajte umjereno, uostalom, kao i u svemu ostalom...

1. Jedna američka studija je pokazala da ispijanje 7 šoljica crne kave dnevno može izazvati halucinacije. Nakon te količine ispitanicima su se pričinjavali zvukovi, a neki su osjetili i prisustvo duhova.

2. Čokolada sadrži anandamide, što je spoj koji u velikim količinama u tijelu proizvodi efekt vrlo sličan pušenju marihuane. Osoba od otprilike 60 kilograma težine trebala bi odjednom pojesti oko 11 kilograma čokolade da osjeti učinke ovog spoja.

3. Konzumacija nezrelog duda takođe može izazvati halucinacije, ali i probavne smetnje.

4. Sir Stilton s plemenitom buđi može poremetiti noćni odmor. Jedna britanska studija otkrila je da konzumacija 20 grama toga sira prije spavanja izaziva bizarne snove.

5. Feferon izaziva žarenje u ustima i grlu, a materija kapsaicin iz te biljke podstiče tijelo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kojih se možete osjetiti iznimno raspoloženo i pomalo "drogirano".

6. Neke vrste gljiva sadrže halucinogena sredstva poput psilocina i psilocibina, koja pojačavaju emocije i percepciju stvari u prostoru.

7. Mak je namirnica s jakim narkotičkim svojstvima jer sadrži visoke postotke alkaloida morfija. Prisjetite se toga kada poželite posegnuti za drugom, trećom, četvrtom kriškom makovnjače.

8. Glava ribe salpe iz porodice ljuskavki može izazvati višednevne halucinacije. Štaviše, u starom Rimu navodno se ta riba jela upravo zbog svojih narkotičkih svojstava. Možda je zbog toga i nema prečesto na ribarnici?

9. Ergotizam je trovanje brašnom od raži koje je zaraženo ergotaminom. Trovanje se manifestira halucinacijama, grčevima, ali i odumiranjem osjećaja u prstima.

10. Muškatni oraščić sadrži materiju miristicin s jakim narkotičkim djelovanjem, zbog čega bi konzumacija većih količina toga začina mogla dovesti do mučnine, glavobolje i jakih halucinacija, piše Punkufer.hr.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )