FOTO: novosti.rs/D. Curać

Politička situacija u Trebinju poslednjih dana posebno je uzavrela i to nakon što je narodni poslanik iz tog grada i predsednik Liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović na svom portalu objavio da mu je jedno lice upalo u dvorište kuće i neprimjerno razgovaralo sa majkom.

Vukanović je objavio i video-snimak, na kojem se vidi muškarac kako kuca na prozore i vrata njegove kuće, a potom i sa nekim razgovara. Prema tvrdnjama Vukanovića, radi se o suprugu portparola "Elektroprivrede RS" koji je, kako navodi, njegovoj majci uputio prijetnje.
 
- Tog čovjeka nikada nisam pominjao u medijima, a njegovu suprugu portparolku ERS, nisam spominjao duži period. On je došao u moju kuću, uznemiravao je i maltretirao moju majku koja je u tom momentu bila sama, prijetivši nekakvim obračunom sa mnom i likvidacijom što je veoma uznemirilo majku koja ima 77 godina. Sve je prijavljeno policiji - rekao je Vukanović.

O ovom slučaju oglasila se PU Trebinje, koja je saopštila da je osumnjičeni N. B. lišen slobode i da je po nalogu Okružnog tužilaštva Trebinje izvršen pretres njegovog stana i automobila.
 
Međutim, cijela priča dodatno je podgrijana kada je dio trebinjskih portala ovaj slučaj uporedio sa političkim djelovanjem Vukanovića.

Na njihove objave kako ovaj poslanik nikoga ne štedi, upada u privatne posjede i snima telefonom, ali da se žali kako je on ugrožen, uslijedio je žestok odgovor Vukanovića. On tvrdi da se radi o orkestriranom napadu iza kojeg stoje njegovi politički protivnici.

Zaštita života i imovine građana

Predsednik Srpske Milorad Dodik kaže da institucije čine sve kako bi zaštitile živote i imovinu građana. Dodaje da pravo na kritiku ne može biti dovedeno u pitanje, posebno ne zloupotrebom bilo čije porodice.
 
- Ne može se tolerisati nezakonito postupanje - istakao je Dodik na mreži "Iks".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )