FOTO: null

Na Međunarodnom “Grave-energija” karate kupu, koji je 4. novembra održan u Banjaluci, mladi bijeljinski karatista Lazar Marković osvojio je 20. uzasatopnu titulu, čime je dokazao da je jedna od najvećih budućih mladih nada karate sporta u Republici Srpsko

Međunarodni “Grave-energija” karate kup u Banjaluci, okupio je više od hiljadu karatista iz deset država, iz ukupno 87 karate klubova, na kojem je, između ostalih učestvovao i Karate klub “Šampioni” iz Bijeljine.

Iako u okrnjenom sastavu, “Šampioni” su se našli među četiri najbolje plasirana kluba u ukupnom plasmanu na ovom takmičenju. Bijeljinci su osvojili ukupno 17 medalja, od kojih dvije zlatne, šest srebrnih i devet bronzanih.

Najviše uspjeha na takmičenju pokazao je Lazar Marković koji je u kategoriji -45 kg osvojio 20. po redu titulu za svoj klub. 

Srebro je “Šamponima” donio Uroš Radan u borbama - 55kg, zatim Valentina Stankovic (borbe) , Anđela Petrović (borbe) i Lukovac Damljan (borbe). 

U katama ekipno najbolji su bili dječaci uzrasta 8 i 9 godina: Sergej, Kristijan i Mihajlo, a u katama za djevojčice od 12 - 13 godina najbolje su bile Zorica, Ljubica i Emilija .

Bronze u katama za djevojčice od 8 - 9 godina osvojile su Mrkaljević Zorica, Emilija Bogdanović i Milica Mandušić i kata tim djevojčice od 10 -11 godina: Tijana, Zorica i Ljubica. Bronzani su bili i kata tim dječaci, uzrasta od 12-13 godina: Dalibor, Miloš i Damljan.

U borbama pojedinačno zablistali su Darko Vidaković, Marko Mandušić, Zorica Mrkaljević i Ljubica Mrkaljević. Najbolji su bili i kadeti u ekipnim borbama, kao  i Luka Vuković u borbama.

“Kao što se može vidjeti po rezultatima, naš klub ponovo počinje sa radom i disciplinom kata. Inače, spadamo u najtrofejniji državni klub u cijelom regionu, po broju osvojenih medalja u katama”, kaže Milorad Marković trener kluba “Šampioni”.

Nakon ovog takmičenja, “Šampionima” u narednom periodu predstoje dva Balkanska prvenstva, za koja se već uveliko pripremaju.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )