FOTO: Novosti.rs

Gospodin Krištof, kako ga lokalni mediji imenuju, bio je farmer u selu Osiek u jugozapadnoj Poljskoj. Na Staru godinu otišao je do bunara po vodu i zatim se onesvijestio.

 Kako javlja Daily Mail, moguće da je farmer doživio srčani udar. Njegove ostatke - kosti i dijelove lobanje, pronašao je danima kasnije jedan od njegovih komšija.

"Tijelo muškarca pronašao je komšija. Zadnji put su ga vidjeli kada je na Staru godinu išao je po vodu na bunar, a tamo su i pronašli tijelo. Izgleda da su ga svinje pojele", rekla je portparolka poljskog tužilaštva Magdalena Serafin.

Iako se nagađa da je doživio srčani udar, farmerove komšije govore da je imao problema s alkoholom te da je moguće da je zaspao dok je išao po vodu.

"Zaboravio je nahraniti svinje i zaspao je kraj njih",  rekla je jedna komšinica. Inače, farmer je imao svinje vrste mangalica, mađarsku pasminu domaćih svinja. Posebne su po tome što im raste gusta vunasta dlaka slična ovčjoj.

"Te svinje su ogromne, trče po cijeloj farmi... Ne bi bilo teško zamisliti da su ga pojele", tvrdi drugi komšija. Istakao je da se boji tih svinja te da im ne prilazi.

Zbog straha komšija, tužilaštvo i lokalni veterinari razmišljaju treba li uspavati svinje ili ne. Tužilaštvo ističe da nema potrebe uspavati svinje i da to nije ključno za istragu, a veterinari pak brinu da će svinje, ukoliko ih se uspava, kad tad završiti na tržištu u obliku kobasica ili drugih proizvoda.

Međutim, postoji i neko tko smatra da svinje nisu mogle pojesti svog vlasnika. Katarina Trotzek iz azila za svinje Črumkovo tvrdi da ne vjeruje u te tvrdnje.

"Svaki dan imamo kontakt sa svinjama. Dolaze nama iz različitih mjesta. Neke su izgladnjele i pronađemo ih zajedno s uginulim svinjama. Ne pojedu ih bez obzira na to koliko su gladne", objasnila je.

Istraga se nastavlja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )