FOTO: null

Roj stršljenova napao je danas popodne učesnike Savske regate prilikom prilaska Ostojićevu, gdje su pravili pauzu, a tokom ovog nesvakidašnjeg napada povrijeđeno je više desetina osoba, saznaje InfoBijeljina na licu mjesta.

Kako saznajemo, opasni insekti su vjerovatno bili u stablu u čijoj blizini su naišli učesnici regate, te je buka, pretpostavlja se, uznemirila stršljenove i oni su počeli da napadaju. 

Ova drama odigrala se oko 14 časova, a reporter portala InfoBijeljina javlja da su ekipe Službe hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja povrijeđenima odmah ukazali medicinsku pomoć. 

Kako kažu u Hitnoj pomoći, sve ekipe su podignute u pripravnost i nalaze se sa povrijeđenima. 

"Nekoliko ljudi je bilo kritično, ali su svi, koliko znam, dobro nakon ukazane prve pomoći, te nemam informaciju da je iko životno ugrožen", rekao je za portal InfoBijeljina Siniša Maksimović, direktor bijeljinske bolnice. 

Među povrijeđenima, koji su imali alergijsku reakciju na ujed stršljena, većina je odraslih muškaraca, ali i jedna djevojčica, kao i jedan medicinski tehničar iz timova Doma zdravlja koji su obezbjeđivali regatu. 

Inače, više od 200 plovila sa rekordnih 1.500 učesnika "Savske regate" u Bijeljini isplovilo je trasu dugu 24 kilometra.

Pacijent koji je zbog uboda stršljena prebačen na Urgentno nije ugrožen!

Bitno je znati: Šta uraditi ako vas ubode stršljen? 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )