FOTO: null

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević najavio je da će sa današnjeg naučnog skupa, koji je održan u ovoj ustanovi, biti predloženo akademskoj javnosti i resornom ministarstvu da učiteljski fakulteti treba da uvedu petodogodišnji studij.

Stević je rekao da će prijedlog biti upućen kao zaključak naučnog skupa "Naučno-tehnološke i društvene promjene i njihov uticaj na sistem obrazovanja i vaspitanja". 

"Takav studij, prateći evropske trendove, treba da bude i obavezan i završni, odnosno sveobuhvatni", izjavio je Stević novinarima. 

Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini danas je organizovan naučni skup na kojem su profesori predstavili studentima radove i dostignuća u različitim oblastima. 

Svoje radove na ovom, sedmom po redu naučnom skupu, predstavili su profesori fakulteta iz Republike Srpske i regiona. 

Na skupu je organizovan rad sedam naučnih sekcija, a najviše interesovanja iskazano je za metodiku i pedagogiju. 

Stević je rekao da su dominirala iskustva Bolonjskog procesa kojim bi trebalo da ide i učiteljski studij.

On je napomenuo da ovaj fakultet prati savremene evropske trendove i daje smjernice kojim bi trebalo da ide domaće obrazovanje. 

"Dobra iskustva iz okruženja svakako treba vidjeti i primijeniti u našim uslovima. Mi želimo da sve što je potkovano naučnim činjenicama primijenimo u praksi, u nastavi", rekao je Stević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )