FOTO: null

Šef Kluba poslanika NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Krsto Jandrić izjavio je danas u Banjaluci da će ova stranka zatražiti da na posebnoj sjednici parlamenta Srpske bude usvojen zaključak da relevantne institucije moraju utvrditi da li je vjer

"Nakon toga mi bismo ponovo zatražili od Specijalnog tužilaštva Republike Srpske da uradi svoj dio posla jer smo ubijeđeni da je snimak vjerodostojan", rekao je novinarima Jandrić, podsjetivši da je ovo tužilaštvo obustavilo istragu po prijavi poslanika NDP-a Dragana Čavića protiv premijera Srpske Željke Cvijanović i drugih N.N. lica u vezi sa slučajem "snimak".

On je istakao da je "javna tajna da se u Srpskoj kupuju odbornici, poslanici i izborni glasovi", što mora da bude sankcionisano, jer je riječ o krivičnim djelima.

Jandrić tvrdi da je "pitanje mjeseca kada će vladajuća koalicija u Srpskoj otići sa vlasti". "Poslanici vladajućih stranaka će shvatiti da ovako više ne može.

Opozicija legalno i legitimno ne može, bez poslanika iz vladajućeg bloka, formirati novu skupštinsku većinu", dodao je Jandrić.

Govoreći o stanju u Fondu PIO i Fondu zdravstveno osiguranja, Jandrić je rekao da su u ogromnim gubicima i da bez pomoći Vlade Srpske ne mogu opstati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )